Tuinontwerp

Landschapsanalyse
Pas na de landschapsanalyse, die bij tuinadvies beschreven staat, kan het echte ontwerpwerk beginnen.

Ontwerpen volgens permacultuur
Ik heb geen landschaps- en tuinarchitectuur gestudeerd, ik ben getraind in permacultuur. Ik heb samenwerkingen tussen elementen en landschap en tussen elementen onderling leren detecteren, ik heb creatieve verbindingen leren leggen, ik heb niches leren benutten. Met die vaardigheden puzzel ik natuurlijke tuinen, voedselbossen en veerkrachtige, eetbare landschappen voor mens en dier in elkaar. 

Samen
Dat doe ik echter niet alleen. Liefst betrek ik jou nauw bij dat ontwerp, want jij zult de hoeder van jouw stukje paradijs worden. Jij zult een verbinding met de aarde op deze plek aangaan. Jij beleeft dit stukje natuur op jouw eigen, unieke wijze. Jij hebt er je dromen voor. De plek wacht vol ongeduld op deze verbinding met jou. En ik geniet intens, als jouw stukje aarde en jij dichter bij elkaar komen.

Prijs
De prijs voor een 2D-tuinontwerp is afhankelijk van de grootte van je tuin en van wat jij me als uitgangsmateriaal kunt aanleveren, vb. grondplan van je perceel. 

Mail me voor een offerte.

Mijn gevolgde bijscholingen
-natuurlijk moestuinieren bij Frank Anrijs, Yggdrasil Tienen
-natuurlijk moestuinieren bij Mieke Vanderhaeghen, Dodoenstuin Schilde
-opleiding tot Velt-lesgever & moestuinbegeleider bij Velt Berchem (lopend)
-pdc bij Bert Dhondt, Voedselbos Nokere
-online pdc bij Lucas Brouns & Maranke Spoor
-pdc bij Maria & Marco de Wit, Harmony Center, Hongarije
-online pdc 2.0 bij Geoff Lawton (lopend)
-tuinontwerpen met SketchUp bij Syntra Limburg (lopend)

Inspirerend tuinarchitecte
Mijn grootste inspiratie is Mary Reynolds, een Iers landschapsarchitecte. Mary Reynolds is vaardig in luisteren naar de wensen van het land(schap). Zij begrijpt hoe de aarde zich op een plek wil ontplooien en besefte dat tuinen, die het meest aan deze wensen tegemoetkomen, voedselbossen of bostuintjes zijn. D.i. helemaal in lijn met permacultuur.

“I love this earth that we live on. In fact I love it so much that I am absolutely sure that my physical heart looks just like a miniature planet earth.”
~Mary Reynolds

Hieronder zie je Mary’s boek en Mary zelf aan het woord:

Stage
Wil je observeren hoe ik te werk ga, ’s meelopen met een tuinadvies, -ontwerp of -realisatie? Laat van je horen.