Training 'Helen met kruiden'

Zone 00
Een bouwsteen van permacultuur is zorg dragen voor zone 00, ons lijf en innerlijk landschap. Zorg dragen op een permacultuur-wijze, nl. door de overstap te maken van consumeren naar verantwoordelijkheid nemen voor het produceren van overvloed.

Voor onze lijven betekent dat o.a: de creatie van een overvloed aan energie.

Doorgaans bereiken we dit niet door onze gezondheid uit handen te geven, de verantwoordelijkheid ervoor bij dokters of medicijnen neer te leggen. Wel door ons met de natuur te verbinden, eigen voedsel te telen, tijd te nemen om volwaardige maaltijden te bereiden en gebruik te maken van kruidenkracht.

Kruidenkrachten
Afhankelijk van hoe we kruiden aanwenden, kunnen zij ons grofstoffelijk helpen of fijnstoffelijker, op emotioneel-innerlijk niveau.

Kruidenkarakters
Ik verlang ernaar je een basisvertrouwen in jouw kruidenvaardigheden aan te reiken. Vaak heb je wel een vage indruk van wat een kruid voor je kan doen. Je voelt het karakter ervan onbewust aan. Dit aanvoelen wil ik versterken. Door wetmatigheden bloot te leggen, stil te staan bij verschillen en gelijkenissen in werking, plantenfamilies en hun karakteristieken te bespreken, …

Opbouw van de training
Je stelt je eigen training samen, je mixt en matcht lesdagen, wandelingen en workshops, je kiest zelf wat je interessant vindt. Je betaalt eenvoudigweg per dag.

Jaarlijks kunnen er workshops, wandelingen en lesdagen bijkomen of afvallen. De essenties worden echter elk jaar opnieuw herhaald (en blijken zelfs een interessante structuur te bieden voor elders afgestudeerde herboristen). De essenties bestaan uit:
-herkennen en gebruiken van plantenfamilies;
-verschillende manieren en methoden waarop kruiden ingezet kunnen worden;
-bespreking van de verschillende inhoudsstoffen en hun werking;
-wetmatigheden bij het maken van basisbereidingen.

Prijs
De exacte prijs per dag kan lichtjes variëren naargelang eventuele extra benodigdheden. Voor de meeste lesdagen ligt de prijs echter vast op 45€/dag. Voor meer info over data van geplande workshops, kosten en locaties, kun je de kalender raadplegen.

Certificatie
Per lesdag ontvang je een attest van deelname.

Inschrijven
Inschrijven kan per mail.

Waar komt mijn kennis o.a. vandaan?
-herboristenopleiding bij Maurice Godefridi, Dodonaeus Academy
-herboristenopleiding bij kruidencentrum De Sprenk, NL
-lezingen bij Geert Verhelst
-aromatherapie- & hydrolatencursus bij Veerle Waterschoot
-praktijkworkshops en fytotherapie voor dieren bij herboristerie Helianthus