Training

Helen met kruiden

Gezondheid

Een goede gezondheid bereiken we niet door de verantwoordelijkheid ervoor bij dokters of medicijnen te leggen, wel door ons met de natuur te verbinden, eigen voedsel te telen, volwaardige maaltijden te bereiden èn gebruik te maken van kruidenkracht.

 

Kruidenkracht

Afhankelijk van hoe we kruiden aanwenden, kunnen zij ons grofstoffelijk-lichamelijk helpen of fijnstoffelijk-emotioneel.

Soms voel je wat een kruid voor je kan doen: je voelt het fijnstoffelijk karakter ervan. In de lessen gaan we met deze intuïtie aan de slag. Tezelfdertijd belichten we de werking van de kruiden op grofstoffelijk niveau: we bespreken plantenfamilies en hun karakteristieken, inhoudsstoffen, verwerkingsvormen, enz.

Inhoud

De training focust niet op feiten vanbuiten leren, wel op logisch inzicht. De kruidenwereld kent een zekere ordening, bepaalde wetmatigheden. Als we ons die eigen maken, kunnen we veilig experimenteren en eigen middeltjes samenstellen.

De 3 grootste blokken in de lessen zijn:

Daarnaast komt de signatuurleer aan bod en trekken we de velden en bossen in om kruiden te gaan voelen, proeven, ruiken.

Data, prijs en locatie

De training bestaat uit 12 zaterdagen en gaat opnieuw van start in voorjaar 2021.
Meer info over locatie en prijs volgt zo spoedig mogelijk.

Inschrijven

Deze training is momenteel uitverkocht.
Wil jij dat ik jou een mailtje zend bij de eerstvolgende editie?