Sandra

Initiatiefneemster is Sandra Vermeiren.

Biografie: 
Zo ’n 10 jaar geleden ontdekte ik permacultuur. Dat sloeg bij me in als een bom: We kunnen onze planeet herstellen! Meer nog, we kunnen haar opbouwen tot een vruchtbaardere oase dan we ooit gekend hebben.
Hoop, zingeving en creativiteit borrelden voorzichtig op. Diepe gevoelens van hier thuishoren en toebehoren aan de aarde vulden mijn hart. Ik besefte: Permacultuur zou wel eens een maatschappelijk ontbrekend puzzelstukje kunnen zijn, ik wil permacultuur mee uitdragen!

Hoe voldoende geschoold te raken, dat was een vraag. Van oorsprong ben ik opgeleid in psychologie. Maar oprecht belangrijke dingen bouw je langzaam op, toch? Dus… leerde ik op een rustig tempo bij over de aarde, de natuur, tuinontwerp.

Toen ik in 2015 door mijn toenmalige werkgever Bio-Planet gevraagd werd een opleiding voor onze bio-verkopers te schrijven en proef-geven, laaide mijn passie op. Ik wilde onze teams niet alleen wegwijs maken in de wereld van bio-landbouw en -voeding, ik wilde hen dezelfde hoopgevende inzichten bezorgen die ik via permacultuur ontvangen had. Ik was gemotiveerd en volgde in mijn vrije tijd een training tot docent.

Vanuit de nood aan meer praktijkervaring ging ik het jaar erop op een bio-boerderij werken. Nog later nam ik de lead in de realisatie van een voedselbos op een stuk gemeenschappelijk beheerde landbouwgrond. Zo verzamel ik, vanaf mijn allereerste kennismaking met permacultuur, onophoudelijk puzzelstukjes om mijn doel te kunnen bereiken: er staan als permacultuurontwerper en -lesgever.

Inmiddels heb ik een belangrijke beslissing genomen: Ik kom naar buiten, jij leest nu mijn website. Betekent dat dat ik nu volleerd ben? Nee, ik ken en weet en kan nog niet alles, leer nog elke dag bij. Ik blijf puzzelstukjes verzamelen en onvermoeid bouwen aan de droom. Want dìt, dit is mijn weg, mijn passie, mijn roeping, dat voèl ik ten diepste in elke vezel van mijn lijf. En met alles wat ik in me heb, zal ik me ten dienste stellen van jou, van de aarde en van jouw (tuin)plekje op aarde.

Wat anderen over Sandra zeggen:
“Ik ken je als een hardwerkende dame, die alles heel snel in zich wil en kan opslaan. Zeer open in communicatie op de werkvloer, een zeer duidelijke visie op groepsprocessen. In je huidige functie (kandidaat-zaakvoerster) evolueer je razendsnel en trek je onder andere mij mee met je enthousiasme en werklust.”

~A. Jacobs, zaakvoerder Bio-Planet


“Sandra is een intelligente en harde werker die zich met hoofd, hart, handen en ziel inzet. Sandra is betrokken op zowel de zaak als de mensen en communicatief sterk. Door deze professionele en persoonlijke aandacht bereikt ze iedere keer op verrassende wijze de gestelde doelen en meer dan dat. Ze heeft snel overzicht, doorziet knelpunten in werkprocessen en zal in overleg haar steentje bijdragen aan gedragen verbeteringen.”

~M. Gelsing, projectcoördinator