Sandra Vermeiren

De natuur wordt in ijl tempo met crisissen geconfronteerd: stijgende en extreme temperaturen, waterschaarste, verstoorde CO²- en stikstofkringlopen, verlies van biodiversiteit, aanwezigheid van landbouw- en industrieel gif, enz.
Hebben we een hart voor moeder Aarde, dan kunnen we ons hierdoor verdrietig en onmachtig voelen.

Maar dit is niet nodig! 

Biografie

Als kind vond ik het leven niet makkelijk. Ik begreep de mensen niet. Waarom waren hun harten gesloten? Waarom handelden ze zo wreed?

In de bossen achter mijn grootouders’ weiden voelde ik me thuis. Hoe anders was de energie hier voor mij: open, vrij.

Van moeder Aarde en haar boswezentjes leerde ik de meest wijze lessen.

Maar… ik wilde ook de mensen rondom me beter begrijpen, doorgronden. Daarom koos ik op mijn 18e voor de studie psychologie.

De antwoorden die psychologie op menselijke vraagstukken formuleerde, konden me echter niet tevreden stellen.

Ik ging verder op zoek. Zo belandde ik in binnen- en buitenland bij vele leermeesters en pioniers: mijn beste vriend(inn)en werden voorvechters van het libertarisme, auteurs over het basisinkomen, raw food koks, blootsvoetse hardlopers, vaders & moeders die kiezen voor thuisonderwijs, enz.

Met een aantal van hen startte ik projecten op: zelfvoorzienend leven, een weggeefwinkel. Aan een aantal projecten probeerde ik mijn steentje bij te dragen: een Sudbury-school, een complementaire munt, in gemeenschap een landbouwgrond als common beheren, enz.

Tezelfdertijd werkte ik als werkleidster van sociale werkplaatsen, op bio-boerderijen (nu nog steeds), als filiaalmanager van een biologisch-ecologische supermarkt, enz.

Passie & missie

Ik vind het heerlijk om zowel idealistisch als nuchter en down-to-earth te mogen handelen. Ik geniet, als zowel innerlijk als uiterlijk aan bod komen. Ik ben in mijn element, als wat ik doe ertoe leidt dat de aarde opnieuw gezien wordt voor wie zij is, dat zij opnieuw geëerd en gerespecteerd wordt, gevierd en begrepen.

Om die passie non-stop te kunnen leven, startte ik Aardebloesem op: ik faciliteer de transitie naar een liefdevollere, vrijere, groenere samenleving via het delen van inspiratie, het organiseren van events en het doorgeven van kruiden(verwerkings)-, permacultuur- en voedselboskennis en -vaardigheden.

We kùnnen een andere wereld creëren, we kunnen onze planeet herstellen. We kunnen moeder Aarde opbouwen tot een vruchtbaardere oase dan we ooit gekend hebben.

Nothing is impossible, the world itself says I’m possible.
Audrey Hepburn

Wat anderen over Sandra zeggen:

“Ik ken je als een hardwerkende dame, die alles heel snel in zich wil en kan opslaan. Zeer open in communicatie op de werkvloer, een zeer duidelijke visie op groepsprocessen. In je huidige functie (kandidaat-zaakvoerster) evolueer je razendsnel en trek je onder andere mij mee met je enthousiasme en werklust.”
~A. Jacobs, zaakvoerder Bio-Planet


“Sandra is een intelligente en harde werker die zich met hoofd, hart, handen en ziel inzet. Sandra is betrokken op zowel de zaak als de mensen en communicatief sterk. Door deze professionele en persoonlijke aandacht bereikt ze iedere keer op verrassende wijze de gestelde doelen en meer dan dat. Ze heeft snel overzicht, doorziet knelpunten in werkprocessen en zal in overleg haar steentje bijdragen aan gedragen verbeteringen.”

~M. Gelsing, projectcoördinator