Online cursus 'Werken met kruiden'

Deze online cursus wordt verder uitgewerkt na de online voedselboscursus en PDC en zal dus nog eventjes op zich laten wachten. 

Dankjewel voor je begrip & geduld! 💖 
Ik doe mijn uiterste best.

Kruidenkracht
Het gebruik van kruidenremedies verschijnt maatschappelijk steeds meer terug ten tonele. Overal waar je kijkt, duikt boeiende info over wildpluk en over de geneeskrachtige werking van kruiden op.

Een logisch overzicht van plantenfamilies, inhoudsstoffen en verwerkingswijzen fungeert als kapstok om die onuitputtelijke stroom van weetjes aan op te hangen: je zult onmiddellijk weten welke inhoudsstoffen bij een klacht nodig zijn, naar welke kruiden je daarvoor best grijpt en hoe je die kruiden dient te verwerken.

Kruidenleer wordt begrijpelijk: je kunt zonder gevaar experimenteren en eigen middeltjes samenstellen, omdat je de basispremisses begrijpt. 

Bovenstaande is de kracht en doelstelling van deze cursus.

Inhoud
De cursus bestaat uit 3 grote modules:
-module 1: herkennen van verschillende plantenfamilies en hun karakteristieke inhoudsstoffen;
-module 2: bespreking van de verschillende inhoudsstoffen, hun invloed op het lichaam en de manier van extraheren van de inhoudsstof;
-module 3: wetmatigheden bij het maken van basisbereidingen.

Opbouw
De cursus bestaat uit:
-verschillende videofilmpjes (met ppt’s, schema’s, foto’s, …);
-verschillende toetsen per module;
-online begeleiding via fb-groep voor contact met teacher en andere studenten.

Bovendien ontvang je de kruidenmonografieën van alle tot hiertoe online besproken kruiden in een mooi opgemaakte, printbare pdf-versie.

Prijs
De prijs voor de cursus bedraagt 110€.

Inschrijven
Je kunt je straks aanmelden via een mailtje naar info@aardebloesem.be en storting van het lesgeld op BE90 9733 8540 9932 met vermelding van online kruidenkracht + je na