Fytotherapeutische protocollen bij de ziekte van Lyme

Vorig jaar voltooide ik de herboristenopleiding ‘Dodonaeus’ met een eindwerk over fytotherapeutische behandelprotocollen bij de ziekte van Lyme.

Nu teken uit hun winterslaap ontwaken en angst voor deze beestjes opnieuw massaal verspreid wordt, lijkt het me zinvol dit eindwerk openbaar te maken: De ziekte van Lyme.

Het staat jullie vrij dit eindwerk te delen, maar… deel het alsjeblieft in de juiste context, deel het als wat het is: het is geen wetenschappelijk onderzoek, het is een op literatuurstudie gebaseerd eindwerk. En deel het vooral ook in zijn geheel. Al te vaak hoor ik verkondigen dat kaardebol of duizendknoop heilzaam zijn bij de ziekte van Lyme. Dat klopt, het is geen fabeltje, maar… ze zijn deel van een protocol. En ook zonder kaardebol of duizendknoop kan er verbetering optreden. De belangrijkste ondersteuning is een levensstijlwijziging: stressreductie, ademen(!), ontzuren, je anti-oxidantrijk voeden, …

En voor zij die graag dieper willen gaan, bestaat er een vermoedelijk interessant boek: ‘De spirituele dimensie van de ziekte van Lyme’ van Willem Jacobs. Hier kun je het 1e deeltje van het boek alvast lezen.

Mijn diepste wens is dat we de natuur niet gaan mijden vanuit aangeprate angst, maar dat we bewust de verbinding met haar gaan aangaan.

Laat ons zorg dragen voor de aarde en zo voor onszelf. Laat ons zorg dragen voor onszelf en zo voor de aarde. Herleid tot de essentie zijn beide acties dezelfde.

Veel natuurplezier! 🙂

3 reacties

Wat denk jij?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De vereiste velden zijn gemarkeerd *

Wens je meer inspiratie?

Schrijf je gratis in op mijn nieuwsbrief voor meer tips & tricks.

Gerelateerde blogs

Arnica: maak je eigen traumazalf

Arnica is mijn favoriete traumakruidje: arnica helpt je herstellen na een acuut lichamelijk of psychisch trauma.  Arnica bij psychisch trauma: homeopathische toediening Een voorbeeld van

Lees meer »